Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Leergeld zet zich in voor die kinderen en hun gezinnen op gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zij mee kunnen doen in de maatschappij. Stichting Leergeld en de Efteling hebben de handen ineen geslagen om gezinnen die het financieel niet breed samen een fijn dagje uit te bezorgen.

De Efteling biedt onder meer gratis entreetickets aan. Per jaar zijn er 80.000 tickets beschikbaar die via Leergeld Nederland onder de plaatselijke stichtingen Leergeld worden verspreid. Ook gezinnen – dus ouders en kinderen – die door Leergeld Hilvarenbeek worden ondersteund komen voor een ticket in aanmerking.  

“Kinderen uit gezinnen met geldzorgen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, bijvoorbeeld op school of tijdens de vakantie”, vertelt Gaby van den Biggelaar, directeur van Stichting Leergeld. “Samen onbezorgd herinneringen maken tijdens een uitje, zoals een bezoek aan de Efteling, hoort daar ook bij.”