U kunt een email sturen naar info@leergeldhilvarenbeek.nl waarin u aangeeft dat u voor ondersteuning in aanmerking wilt komen. Na deze melding neemt een van de intermediairs (vrijwilliger) contact met u op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. In dat gesprek wordt de aanvraag besproken. Deze informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Wat mag u van Leergeld verwachten?
Het bestuur kijkt eerst of er wettelijke voorzieningen zijn waar u gebruik van kunt maken. De gemeente Hilvarenbeek heeft op grond van de (bijzondere) bijstandswet ook regelingen om kinderen vooruit te helpen. Maar gezinnen voldoen niet altijd aan de eisen om voor deze ondersteuning in aanmerking te komen. Op dat moment kan er een beroep worden gedaan op de Stichting Leergeld Hilvarenbeek.

Voor wie is Leergeld bedoeld?
Voor kinderen c.q. jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Soms kan er van deze leeftijdsgrens worden afgeweken. De aanvraag moet worden ingediend door de ouder(s) of verzorger(s) van een kind met een laag inkomen. Het gaat om kinderen in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek.

Om welke kosten kan het gaan?
De Stichting Leergeld geeft ondersteuning in de vorm van natura. Dat wil zeggen dat u als ouders/verzorgers geen geld krijgt, maar dat de kosten rechtstreeks worden vergoed aan bijvoorbeeld een club. Of aan een winkelier als het bijvoorbeeld gaat om sportkleding.

Enkele voorbeelden

  • Een kind gaat buiten het dorp naar een middelbare school. Door langdurige werkloosheid is er in een gezin geen geld om de noodzakelijke fiets aan te schaffen. Leergeld kan voor een tweedehands fiets zorgen.
  • Een gezin met een alleenstaande moeder heeft drie kinderen. Twee jongens willen naar een voetbalclub, en een meisje wil naar de muziekschool. Leergeld kan contributie, sportkleding en voetbaltenue vergoeden. Voor vergoeding van de muziekles moet de ouder eerst bij de gemeente zijn.
  • Moeder is zzp’er maar heeft door de crisis nauwelijks opdrachten. Vader is zijn baan kwijtgeraakt. Hun inkomen is fors gedaald, maar ze zitten nog wel met de hoge lasten van de hypotheek. De twee kinderen moeten van het voetbal af, daar is geen geld meer voor. Leergeld kan in dit geval uitkomst bieden.
  • Er is in een gezin geen geld voor een verjaardagsfeest van de kinderen. Stichting Leergeld kan via de organisatie Jarige Job een verjaardagsbox regelen voor o.a. traktaties, versiering en wat lekkers.

Contact

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@leergeldhilvarenbeek.nl

Uw e-mail wordt vertrouwelijk behandeld.

Postadres:
Stichting Leergeld Hilvarenbeek
Vrijthof 11
5081 CA Hilvarenbeek

Lees hier meer informatie over sociale activiteiten en schoolkosten

Klik hier voor Afhandeling aanvraag en (declaratie)formulieren