Juist nu de kloof tussen arm en rijk almaar groter wordt, presenteert Quiet de derde editie van de armoedeglossy Quiet 500. Het magazine is detegenhanger van de bekende Quote 500; niet de 500 rijkste, maar juist de 500 armste mensen worden erin geportretteerd. 

De cover van de nieuwste editie van de Quiet 500

Quiet-oprichter Ralf Embrechts, woonachtig in Diessen: ‘Met het magazine willen we feiten en fabels over armoede de wereld uit te helpen. Bijvoorbeeld: ‘Als je in armoede leeft, heb je het er zelf naar gemaakt’ en ‘Mensen die in armoede leven zijn lui’. En we willen mensen in het hart raken en aanzetten tot actie. Welke cijfers moeten we noemen om dat te bereiken: ‘1 op de 13 mensen leeft in armoede’ of ‘1 op de 8 kinderen gaan zonder ontbijt naar school’? Onze boodschap is: Pik het niet! Iedereen kan iets doen, kom in actie en laat je rebelse kant zien.’ 

Jandino Asporaat

In de derde editie staat onder andere een interview met cabaretier Jandino Asporaat, sinds kort ambassadeur van Quiet. Hij is in armoede opgegroeid op Curacao en vertelt hier openhartig over in de Quiet 500.

De Quiet 500 is verkrijgbaar voor € 10 in boekhandels en tijdschriftspeciaalzaken, en via quiet.nl. De opbrengst komt ten goede aan armoedeprojecten in het hele land.

Interview met Larissa in de nieuwste Quiet 500.

De enige echte armoede-glossy De nieuwste uitgave van de Quiet 500 staat boordevol aangrijpende en soms ook humoristischeverhalen, schurende columns, confronterende cijfers en treffende beeldreportages, van bekende en onbekende Nederlanders.

Kwetsbaar

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Hanny, wier kapotte stofzuiger het symbool werd van hoe de Nederlandse wet- en regelgeving uitgaat van wantrouwen en kwetsbare mensen tegenwerkt in plaats van ze te helpen. Of de bijdragen van Sander Schimmelpenninck, Arnon Grunberg, Erik Scherder en Iris Hond. 

Quiet-voorzitter Marieke van Bommel: ‘We benaderen mensen vanuit vertrouwen en bieden hen de kans zichzelf te versterken in contact met anderen. Onze aanpak is erop gericht dat iemand met zijn talenten weer stappen in de maatschappij kan zetten. Daarnaast ontvangen zij, dankzij ondernemers, regelmatig extraatjes die het leven net wat dragelijker maken. Denk aan een gratis kappersbeurt of fietsreparatie, kaartjes voor het theater of een dagje uit naar een pretpark. Dat zijn de geluksmomentjes.’

Gratis lespakket voor basisscholen
Stichting Quiet zet zich in voor het verzachten van armoede in Nederland. Omdat 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede, heeft Quiet in samenwerking met Gynzy een lespakket ontwikkeld waarmee basisscholen het thema met leerlingen kunnen bespreken. Het lespakket is gratis beschikbaar via https://quiet.nl/gynzy/.

Ga hier naar de website van Quiet Hilvarenbeek