Ook voor Stichting Leergeld Hilvarenbeek heeft de coronacrisis in 2020 de werkzaamheden beïnvloed. Anders dan wellicht verwacht daalde het aantal aanvragen voor vergoeding van activiteiten van 671 in 2019 naar 482 in 2020. Van die aanvragen werden er respectievelijk 57 en 28 afgewezen. Er konden in het afgelopen verslagjaar 102 kinderen worden geholpen.

Dat er minder aanvragen werden ingediend is te verklaren uit het feit dat veel sociale activiteiten vanwege corona niet zijn doorgegaan. De zwemlessen lagen lang stil, het onderwijs was beperkt en middelbare scholen annuleerden hun schoolreizen. Kinderen kregen langdurig (digitaal) thuisonderwijs. Scholen hebben er zelf voor gezorgd dat de gezinnen voorzien waren van laptops. Het was voor ouders en verzorgers een zware opgave om hun kinderen dagenlang thuis te hebben.

Lees hier het jaarverslag 2020