In 2015 is de eerste Quiet Community in Tilburg van start gegaan. In 2017 haakten ook Den Bosch, Groningen en Maastricht aan bij deze nieuwe vorm van armoedeverzachting. In 2018 is Hilvarenbeek de eerste kleinere gemeenschap waar een Quiet Community is geactiveerd. Een gemeente met tal van evenementen op het gebied van sport, muziek en cultuur, met prachtige natuur ook. Maar door geldgebrek kan niet iedereen daar ten volle van genieten.

Door lokale sponsors enthousiast te maken kunnen we armere gezinnen regelmatig iets geven wat ze zelf niet kunnen betalen, denk aan een tweedehands fiets, een theaterkaartje, een knipbeurt of een keertje uiteten. Daarnaast willen we als Quiet Hilvarenbeek mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger; goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Quiet Hilvarenbeek biedt ook ondersteuning aan volwassenen en hun eventuele kinderen. Leergeld richt zich op kinderen van 4 – 18 jaar.

Ga hier naar de website van Quiet