Klanten bij de Jumbo kunnen de hele maand september hun statiegeldbonnen doneren aan Stichting Leergeld Hilvarenbeek. In de winkel hangt naast het apparaat waar de lege flessen kunnen worden ingeleverd, een box waar de bonnen in gedeponeerd kunnen worden. Elk bedrag is welkom!

Kinderen die niet mee kunnen doen omdat hun ouders het geld niet hebben dreigen uit de boot te vallen. Ze missen de aansluiting bij hun vriendjes omdat ze niet mee kunnen doen. Bovendien remt die situatie hen in hun ontwikkeling. Dat is niet goed voor de kinderen zelf, maar ook niet voor de samenleving. Want iedereen moet daar voluit aan deel kunnen nemen.

Leergeld ondersteunt kinderen in gezinnen die veel moeite hebben om de touwtjes financieel aan elkaar te knopen. Door de krappe beurs van hun ouders kunnen kinderen niet meedoen aan activiteiten waar andere kinderen wel van kunnen genieten. Bijvoorbeeld voetbal, zwemme, basketbal of dansen. En ook de schoolkosten zijn voor deze ouders een probleem. Leergeld neemt dan de kosten voor bijvoorbeeld computers, fietsen en bijlessen voor haar rekening. Of van een schoolreisje, excursie of dagje uit.

De vrijwilligers van Stichting Leergeld zijn ruim twee jaar actief in deze gemeente. En heeft al bijna honderd kinderen uit Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst, Baarschot, Esbeek en Hilvarenbeek kunnen helpen. Onder het motto: ‘Alle kinderen doen mee. Want meedoen is nu en straks meetellen!’

Stichting Leergeld Hilvarenbeek werkt vanuit het kantoor van ContourDeTwern, dat gevestigd is aan de Vrijthof 11.