V.l.n.r. Presentator Lucille Werner, Gaby van den Biggelaar (directeur Leergeld Nederland), Peter van der Velden (voorzitter) en onbekende persoon. Foto: Roy Beusker

Op het Goed Geld Gala 2019, op 11 februari, is Leergeld Nederland officieel verwelkomd als nieuwe vaste beneficiënt van de Vriendenloterij. Dit betekent dat we de komende vijf jaren jaarlijks een bedrag van € 200.000 tegemoet kunnen zien.  Stichting Leergeld Hilvarenbeek is aangesloten bij Leergeld Nederland.

Daarmee is de continuïteit van ons werk voor de komende vijf jaren gegarandeerd en kunnen we er, samen met onze Sam& partners (allen vaste beneficiënt van de Vriendenloterij) voor zorgen dat alle kinderen volwaardig kunnen meedoen ondanks de krappe financiële situatie in de gezinnen waarin deze kinderen opgroeien.

Huisbezoek

“Wij kunnen de armoedeproblematiek niet oplossen”, aldus Margriet Schreuder, Hoofd Goede Doelen Vriendenloterij, over het besluit om leergeld Nederland structureel te steunen.“Wel kunnen wij het leven van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien aangenamer maken en voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen”. Ook wordt verwezen naar de unieke werkwijze van de Leergeld stichtingen, namelijk het huisbezoek.

Het bestuur en de medewerkers van Leergeld Nederland zijn dankbaar voor en trots op de erkenning van de Vriendenloterij. Deze erkenning is vooral het resultaat van de geweldige inzet van alle vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van de inmiddels 105 stichtingen Leergeld, waardoor er jaarlijks inmiddels bijna 115.000 kinderen ondersteund worden!