De lege flessenactie bij Albert Heijn in beëindigd. Eind maart hebben we de balans opgemaakt. Er is voor € 777,30 aan statiegeldbonnen gedoneerd voor Stichting Leergeld Hilvarenbeek. Dank daarvoor aan alle klanten van AH, en natuurlijk dank aan de supermarkt.

Leergeld ondersteunt kinderen in gezinnen die veel moeite hebben om de touwtjes financieel aan elkaar te knopen. Door de krappe beurs van hun ouders kunnen kinderen niet meedoen aan activiteiten waar andere kinderen wel van kunnen genieten. Bijvoorbeeld voetbal, zwemme, basketbal of dansen. En ook de schoolkosten zijn voor deze ouders een probleem. Leergeld neemt dan de kosten voor bijvoorbeeld computers, fietsen en bijlessen voor haar rekening. Of van een schoolreisje, excursie of dagje uit.

Kinderen die niet mee kunnen doen omdat hun ouders het geld niet hebben dreigen uit de boot te vallen. Ze missen de aansluiting bij hun vriendjes omdat ze niet mee kunnen doen. Bovendien remt die situatie hen in hun ontwikkeling. Dat is niet goed voor de kinderen zelf, maar ook niet voor de samenleving. Want iedereen moet daar voluit aan deel kunnen nemen.

De vrijwilligers van Stichting Leergeld zijn ruim een jaar actief in deze gemeente. En heeft al bijna honderd kinderen uit Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst, Baarschot, Esbeek en Hilvarenbeek kunnen helpen. Onder het motto: ‘Alle kinderen doen mee. Want meedoen is nu en straks meetellen!’. Dus stop na inlevering van uw leeggoed bij AH de statiegeldbon in de box.

Stichting Leergeld Hilvarenbeek werkt vanuit het kantoor van ContourDeTwern, dat gevestigd is aan de Vrijthof 11.