Op zaterdag 20 oktober hebben 132 personen deelgenomen aan een golftoernooi op Golfbaan Midden-Brabant in Esbeek, georganiseerd rond de gedachte ‘Vriendje voor een Tientje’.  Deze actie leverde maar liefst 2000 euro op voor de Stichting Leergeld Hilvarenbeek.

De gedachte achter ‘Vriendje voor een Tientje’ is dat een aantal leden van de golfvereniging een groot aantal niet-leden uitnodigt deel te nemen. Het inschrijfgeld van die niet leden – een tientje!- komt geheel ten goede voor een goed doel. Het bestuur van de golfvereniging had dit jaar gekozen voor Stichting Leergeld Hilvarenbeek. Enkele weken geleden is het bestuur van deze stichting ervan op de hoogte gesteld met de vraag: willen jullie een bijdrage leveren aan de organisatie van een loterij?

Hoe? Door te zorgen voor een aantal waardevolle prijzen voor die loterij. Daar heeft het bestuur met plezier aan gewerkt in de wetenschap dat ook de opbrengst van de lotenverkoop de hoogte van de dagopbrengst zou vergroten. De grootste sponsor was echter de golfvereniging. Die heeft voor die dag de golfbaan afgekocht en de organisatie heeft haar netwerk ingezet om tot een aantal prachtige prijzen voor de loterij te zorgen.

Een geweldige opbrengst
Aan het begin van de avond heeft Jan Bols, die samen met Els Bols namens de golfvereniging de actie had opgezet, een bedrag van 2000  euro kunnen overhandigen aan Henk van der Loo, een stralende en dankbare voorzitter van Sichting Leergeld Hilvarenbeek. Dat voor de deelnemers aan de golfdag deelname vanzelfsprekend is, is die deelname aan sport- en vrije tijd activiteiten niet voor 87 kinderen van 35 gezinnen in de Gemeente Hilvarenbeek.

 

Met de opbrengst van de dag is de speelruimte voor de plaatselijke afdeling van Leergeld groter geworden. De Stichting zorgt er voor dat kansarme jeugd uit de 6 kernen van de Gemeente kan deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer in het onderwijs én de sportverenigingen, inclusief zwemlessen in de nieuwe sporthal. Van de opbrengst kunnen onderwijsbijdragen en kosten voor excursie, maar ook het lidmaatschap van een sportvereniging en de aanschaf van sportmateriaal en –kleding worden betaald. Daardoor kan de daadwerkelijke deelname ook worden gefaciliteerd.

Na het overhandigen van het grote bedrag hebben Jan en Henk de prijzen van de loterij bekend gemaakt en uitgereikt.  Totaal 42, variërend van fietsmaterialen, cadeau- en dinerbonnen, een bladblazer en geluidsinstallatie, speelrecht voor de rest van het jaar. De hoofdprijs bestond uit een vier gangen diner bij de winnaar thuis uitgeserveerd, klaar gemaakt door een lid van de golfvereniging. De prijzen (ook de ingrediënten voor het diner) zijn vooral beschikbaar gesteld door een groot aantal zaken behorend tot de Beekse middenstand.