Na afloop van de feestelijke sluiting op de Vrijthof.

Aan het eind van de zomervakantie is er voor de kinderen traditiegetrouw de kindervakantieweek in Hilvarenbeek en Diessen. Vijf dagen kunnen ze lekker genieten voor ze weer moeten aanschuiven in de schoolbankjes. Mede dankzij het prachtige weer konden de kinderen zich naar hartelust uitleven met spelletjes, zoektochten, optredens, enz. Onder begeleiding van tientallen, overwegend jonge vrijwilligers die vakantiedagen opofferen om de kinderen een plezierige tijd te bezorgen.

Maar deelname is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, want er zijn gezinnen met een krappe huishoudportemonnee voor wie het relatief geringe inschrijfgeld een probleem is. In goede samenwerking met de twee organisaties van de kindervakantieweek heeft Leergeld Hilvarenbeek het mogelijk gemaakt dat ongeveer vijftien kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, toch mee konden doen!