Foto Voedselbanken NL

Meer mensen kunnen met ingang van 2018 gebruik maken van de voedselbank. De voedselbank verruimt de normen: ook mensen die iets meer te besteden hebben, kunnen voortaan in aanmerking komen voor een voedselpakket. Dat komt omdat supermarkten meer eten weggeven. Dat meldt de NOS.

Alleen mensen die kunnen bewijzen dat ze na aftrek van vaste lasten maar weinig geld overhouden om van te leven, kunnen op dit moment naar de voedselbank. Vanaf 1 januari mogen ook mensen die iets meer overhouden naar de voedselbank. Het bedrag wordt voor elk huishouden verhoogd met 10 euro en daarnaast ook nog eens met 5 euro per persoon.

Volgens Voedselbanken Nederland gaat 1 op de 9 kinderen met honger naar school. Inwoners van Hilvarenbeek kunnen een beroep doen op de voedselbank in Tilburg.

Lees hier meer over de nieuwe normen

Kom ik in aanmerking voor een voedselpakket?

Informatie over Voedselbank Tilburg