Wethouder Bernd Roks tijdens de kickoff van het Jeugdcultuurfonds.

Naast de Stichting Leergeld is er sinds kort nog een organisatie actief die zich er voor inzet dat alle kinderen in Hilvarenbeek kunnen meedoen, dus ook kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Het gaat om het Jeugdcultuurfonds dat, zoals uit de naam blijkt, het mogelijk maakt dat kinderen aan culturele activiteiten kunnen meedoen op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende creativiteit. De officiële start was op 11 oktober in Cultureel Centrum Elckerlyc. Een leerlingenorkest liet met de uitvoering van enkele muzieknummers zien waarom het zo leuk is om samen een instrument te bespelen. Ook waren er kinderen die met veel enthousiasme een dansje deden.
Tijdens de presentatie maakte wethouder Bernd Roks bekend dat de gemeente Hilvarenbeek het Jeugdcultuurfonds ondersteunt met 15.000 euro. De Rabobank Foundation stelde 5000 euro beschikbaar. Als relatiebeheerders van het Jeugdcultuurfonds zijn aangezocht muziekdocent Maarten Jense en oud-basisschooldirecteur Cor Vennix. Gezien het gezamenlijke doel dat Leergeld en Jeugdcultuurfonds nastreven gaan beide organisaties nauw samenwerken.

Muziekdocent Maarten Jense legt uit waarom (samen) een instrument bespelen zo belangrijk is voor de ontwikkelingen van een kind.