Links voorzitter Ria de Kort, rechts leerling Tim Abrahams.

De kinderen van de school en opvang de Vlinderakker in Biest-Houtakker hebben tijdens een kerstactie liefst 1116,45 euro opgehaald voor de stichting Leergeld. Het bedrag is vorige week overhandigd aan de voorzitter van de stichting, Ria de Kort: ‘Super! Heel erg bedankt’, hield ze kinderen voor.

Leerling Tim Abrahams mocht het bedrag, dat op een groot bord was afgedrukt, overhandigen aan de voorzitter. De stichting Leergeld Hilvarenbeek is in november vorig jaar opgericht en is bedoeld om kinderen uit gezinnen in onze gemeente die het niet zo breed hebben, toch mee te laten doen met activiteiten. Bijvoorbeeld op het gebied van cultuur en sport. Het motto van Leergeld is dan ook: ‘Meedoen is meetellen’.

Het doel van de inzamelingsactie sprak de leerlingen erg aan, zo vertelde intern begeleider Sjané Hesselmans. Voorafgaand aan de actie was voorzitter Ria de Kort de klassen langsgegaan om de kinderen tekst en uitleg te geven. Het was voor het eerst dat de Vlinderakker een kerstmarkt had opgezet, waar allerlei kerstspulletjes werden verkocht die de kinderen zelf gemaakt hadden.